DISTRIBUIȚI
efe

Premierul spaniol Pedro Sanchez, a anunţat vineri decretarea stării de urgenţă pe întreg teritoriul Spaniei pentru a se putea lua măsuri împotriva progresiei epidemiei cu coronavirus, informează AFP şi EFE, scrie agerpres.

Un consiliu de miniştri extraordinar va adopta sâmbătă un decret prin care Spania este plasată ”în stare de urgenţă pentru o perioadă de 15 zile”, a precizat Sanchez într-o scurtă declaraţie televizată, după ce numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns în Spania la 4.209 şi cel al deceselor provocate de Covid-19 la 120, această ţară fiind, după Italia, a doua din Europa cea mai afectată de epidemie.


Citește și : Prinţul Charles şi-a amânat vizitele externe

Premierul spaniol a avertizat că numărul infectărilor cunoscute ar putea ajunge săptămâna viitoare la peste 10.000.

”Ne aşteaptă săptămâni foarte grele”, a avertizat el în intervenţie şi le-a cerut cetăţenilor să ”rămână acasă”.

Starea de urgenţă va permite guvernului să ia o serie de măsuri excepţionale împotriva creşterii exponenţiale a numărului persoanelor infectate, prin ”mobilizarea la maxim a resurselor materiale pentru combaterea virusului”, a mai spus Sanchez, fără să enunţe deocamdată măsuri concrete.

Creşterea rapidă a îmbolnăvirilor a determinat deja luarea unor măsuri în Spania, patru localităţi din provincia Barcelona fiind puse în carantină.