DISTRIBUIȚI
captura YouTube

Consiliul de Miniştri al Spaniei a aprobat vineri dizolvarea Parlamentului catalan şi convocarea de alegeri în regiunea Catalonia pentru data de 21 decembrie, a anunţat şeful executivului de la Madrid, Mariano Rajoy, transmite EFE.

Întreg guvernul catalan va fi de asemenea demis, a spus Rajoy, citat de dpa, anunţând măsurile adoptate împotriva conducerii regiunii secesioniste.


”Acestea sunt primele măsuri pe care le punem în aplicare pentru a evita ca cei care erau până acum responsabili de (Executivul catalan) să poată să-şi continue escaladarea nesupunerii”, a declarat Rajoy la finalul unei şedinţe a Consiliui de Miniştri convocate după ce Senatul a aprobat plasarea sub tutelă a Cataloniei.

Anterior Senatul Spaniei a decis să dea mână liberă Guvernului pentru a pune în aplicare Articolul 155 din Constituția Spaniei prin care guvernul central poate destitui guvernul autonom și parlamentul catalan și institui pe o perioadă de câteva luni o administrare directă urmată de alegeri regionale anticipate.