DISTRIBUIȚI
euronews

Numărul real al persoanelor infectate de COVID-19 în Spania de la începutul pandemiei depăşeşte 3 milioane, a declarat vineri şeful guvernului spaniol Pedro Sanchez, informează AFP, potrivit agerpres.

Într-o declaraţie televizată consacrată măsurilor împotriva COVID-19, el a amintit că Spania a depăşit oficial, săptămâna aceasta, pragul de 1 milion de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus. Însă „numărul real de persoane infectate depăşeşte deja 3 milioane dintre compatrioţii noştri”, a afirmat el, explicând această diferenţă enormă prin faptul că proporţia de persoane pozitive detectate era foarte redusă la începutul pandemiei.


Citeşte şi: Pandemia de COVID-19 şi corupţia, printre cele mai aprinse teme la ultima dezbatere Trump-Biden

Autorităţile comunităţii autonome Madrid au anunţat vineri interzicerea tuturor întrunirilor între miezul nopţii şi şase dimineaţa, începând de sâmbătă, în timp ce mai multe regiuni spaniole doresc să impună interdicţia de circulaţie pentru a frâna pandemia de COVID-19, informează AFP.

Obiectivul regiunii autonome Madrid este de a impune „o reducere drastică a activităţii sociale”, a declarat responsabilul pentru sănătate din cadrul guvernului regional, Enrique Ruiz Escudero.

Barurile şi restaurantele ar urma să fie închise la miezul nopţii şi nu vor mai avea dreptul să primească clienţi după orele 23:00.

Citeşte şi: Putin a dispus personal trimiterea lui Alexei Navalnâi în Germania

Acest anunţ intervine în condiţiile în care starea de alertă, o măsură excepţională decretată în urmă cu două săptămâni de guvernul central, pentru a permite închiderea parţială a capitalei, se va încheia sâmbătă după-amiaza.

În paralel, regiunea Castilia şi Leon a anunţat deja că va impune o interdicţie de circulaţie pentru locuitorii săi începând din acest weekend, iar preşedintele regiunii Valencia a declarat că va face la fel în zilele următoare.