DISTRIBUIȚI

Premierul slovac Peter Pellegrini a numit-o pe Denisa Sakova, actual secretar de stat, în postul de ministru de interne, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al preşedinţiei, potrivit Reuters, transmite şi agerpres.

Acest post este sub atenţia opiniei publice din Slovacia, după uciderea unui jurnalist de investigaţie în februarie, ceea ce a dus la demisia întregului guvern.


Citeşte şi: 18 oameni au murit într-un incendiu provocat în China. Piromanul a fost arestat 

Denisa Sakova este o veche colaboratoare a precedentului ministru de interne, Robert Kalinak.

El a fost înlocuit de independentul Tomas Drucker în cadrul remanierii guvernamentale, însă acesta şi-a părăsit postul săptămâna trecută.

Jurnalistul de investigaţie Jan Kuciak, care ancheta corupţia şi legăturilor dintre oameni de afaceri italieni bănuiţi de conexiuni cu mafia calabreză, ‘Ndrangheta, şi oameni politici slovaci, inclusiv din anturajul premierului de la acea dată, Robert Fico, a fost împuşcat mortal, împreună cu iubita sa, în luna februarie.

Citeşte şi: Bilanţul atacului de la Toronto: 10 morţi şi 15 răniţi; atacatorul, un bărbat de 25 de ani din Toronto

Asasinarea lui Jan Kuciak a declanşat o criză politică în Slovacia, conducând în martie la demisia premierului Robert Fico, urmată la 16 aprilie de cea ministrului de interne, Tomas Drucker, din noul guvern.

La 17 aprilie, şeful poliţiei slovace, Tibor Gaspar, a anunţat la rândul său că va demisiona, după săptămâni de proteste în ţară care cereau plecarea sa.