DISTRIBUIȚI
NDTV.com

Prim-ministrul australian Scott Morrison a declarat că strategia de carantină strictă va rămâne în vigoare, în ciuda protestelor din ţară, până ce rata de vaccinare în rândul populaţiei va fi de cel puţin 70%, informează The Guardian, scrie news.ro .   

Australia a înregistrat duminică 914 noi cazuri de infecţie cu varianta Delta, un nou record, după 894 de contaminări confirmate sâmbătă.


Citește și : SUA impun restricţii de viză vizând 19 oficiali din Nicaragua

„Nu puteţi să trăiţi cu carantină veşnic şi, la un moment dat, va trebui să faceţi acea schimbare de direcţie şi asta va fi făcută la 70%”, a spus Morrison într-un interviu acordat Australian Broadcasting Corporation.

Faptul că guvernul s-a bazat pe carantină şi pe măsuri dure privind trecerea graniţei, în timp ce campania de vaccinare a trenat, a stârnit multă frustrare în rândul cetăţenilor.

Statul Victoria se află în prezent în a şasea perioadă de carantină de la începutul pandemiei, în timp ce carantina impusă în Sydney, aflat în New South Wales, a fost prelungită de curând până la finalul lunii septembrie.

În ultimele zile au avut loc proteste, unele violente, în mai multe oraşe din ţară, poliţia efectuând numeroase arestări.

Citește și : Erdogan cere UE să îşi onoreze angajamentele în domeniul migraţiei în faţa situaţiei haotice din Afganistan