DISTRIBUIȚI
Daily Record

Premierul Scoţiei, Nicola Sturgeon, a intrat în carantină după ce a fost identificată drept un contact apropiat al unei persoane cu COVID-19, informează dpa, potrivit agerpres

Nicola Sturgeon va sta în carantină în aşteptarea rezultatului la un test PCR.


Citește și : Uraganul Ida a lovit coastele Lousianei cu o viteză a vântului de 240 km/h

Conform regulilor anticoronavirus din Scoţia, adulţii care au primit două doze de vaccin şi toţi copiii pot evita plasarea în carantină după ce au intrat în contact apropiat cu cineva infectat cu noul tip de coronavirus atât timp cât nu au simptome şi au test PCR negativ.

Premierul scoţian a primit a doua doză de vaccin anticoronavirus în iunie.

Duminică seara, Sturgeon a scris pe Twitter: „Am fost notificată în seara aceasta că am fost identificată drept un contact apropiat al unei persoane cu test pozitiv la COVID-19”. „În consecinţă, în conformitate cu regulile, voi intra în carantină în aşteptarea rezultatului testului”, a adăugat ea.

„Mulţumirile mele tuturor celor care lucrează din greu în cadrul NHS Test&Protect pentru a urmări contacţii” persoanelor infectate, a mai scris premierul scoţian.

Scoţia a înregistrat un nou număr record de contaminări cu noul tip de coronavirus, cu 7.113 persoane testate pozitiv pentru prima dată, potrivit datelor publicate duminică de guvernul scoţian.

Numărul de persoane internate la spital care au fost confirmate recent ca fiind infectate a crescut de asemenea, pentru a noua zi consecutiv, ajungând la 507, dintre care 52 la terapie intensivă.

Citește și : Fauci îşi aminteşte de primele zile terifiante ale epidemiei de SIDA

Înainte de aceasta, Sturgeon a îndemnat populaţia să urmeze sfatul serviciului de sănătate şi să ia toate măsurile de precauţie pentru siguranţa lor şi a altora.

Ea a notat pe Twitter: „Vedem o curbă în creştere a numărului de cazuri în Scoţia. Este un lucru liniştitor faptul că vaccinurile previn nivelurile ridicate de îmbolnăviri grave (…). Însă nu trebuie să ne complacem şi trebuie să urmărim situaţia cu atenţie”, a avertizat ea.