DISTRIBUIȚI
Realitatea.net

Premierul român Viorica Dăncilă şi delegaţia ei au ajuns sâmbătă în Oman pentru o vizită de trei zile, relatează cotidianul Muscat Daily în ediţia sa online, scrie Agerpres.

Oficialii români au fost întâmpinaţi la sosire de Sayyid Badr bin Hamad bin Hamoud al Busaidi, secretar general în Ministerul Afacerilor Externe, de Dr. Madeeha bint Ahmed bin Nassir al Shaibaniyah, ministru al educaţiei, şi de Saud bin Hilal al Busaidi, ministru de stat şi guvernator al Muscat.


Citește și : Donald Trump către alegătorii americani: Votaţi cu republicanii sau Statele Unite vor fi invadate

Au mai fost de faţă Ahmed bin Salim Ba’omar, ambasadorul Omanului în Italia, şi Mihail Coman, ambasadorul României în Oman, potrivit sursei citate.

Premierul român este însoţit de ministrul de externe Teodor Meleşcanu, ministrul agriculturii Petre Daea, ministrul sănătăţii dr. Sorina Pintea, de Ramona Mănescu, membru al Parlamentului European, şi de alţi oficiali.

„Vizita oficială la Muscat reprezintă o dublă premieră în relaţiile bilaterale. Este primul contact între România şi Sultanatul Oman, la nivelul conducerii celor două guverne, de la data stabilirii relaţiilor diplomatice între cele două state, la 1 mai 1974. De asemenea, programul vizitei include deschiderea oficială a Ambasadei României în Sultanatul Oman, în apropierea aniversării a 45 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte între cele două ţări, în 2019”, se menţionează într-un comunicat al guvernului român trimis Agerpres.

Agenda vizitei în Sultanatul Oman include întrevederi cu Sayyid Fahd bin Mahmoud al Said, viceprim-ministrul Consiliului de Miniştri al Sultanatului Oman, miniştri ai cabinetului, precum şi participarea la un Forum de afaceri, care va reuni membri ai cabinetului, preşedinţii Camerei de Comerţ şi Industrie, al Autorităţii Zonei Economice Speciale Duqm, al Autorităţii Publice pentru Promovarea Investiţiilor şi Dezvoltarea Exportului, precum şi a 20 de companii omaneze de prestigiu, interesate de oportunităţile de afaceri din România, mai precizează executivul de la Bucureşti.

Citește și : O a doua caravană cu migranți se îndreaptă spre SUA