DISTRIBUIȚI

Reforma justiţiei şi măsurile anticorupţie au constituit subiectul întrevederii care a avut loc în luni seara, la Bruxelles, între prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, şi comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, informează marţi un comunicat al Direcţiei de comunicare şi protocol a guvernului de la Chişinău, preluat de agerpres.

„Reforma sectorului justiţiei este una dintre priorităţile principale ale guvernului. Vom continua să cooperăm îndeaproape cu UE, precum şi cu Consiliul Europei, inclusiv Comisia de la Veneţia, pentru a ne asigura că toate elementele reformei sunt conforme cu standardele europene”, a declarat Natalia Gavriliţa.


Citeşte şi: Guvernul britanic cere ajutorul armatei în criza de combustibil – Black News

Premierul a mai spus că executivul de la Chişinău mizează în continuare pe sprijinul UE în reforma justiţiei, acest lucru fiind reflectat şi în următoarea agendă de asociere Republica Moldova-UE, în cadrul căreia negocierile sunt aproape de sfârşit.

Prim-ministrul moldovean a enumerat acţiunile care au fost deja întreprinse sau urmează să fie realizate în contextul reformei justiţiei: strategia pentru asigurarea independenţei şi integrităţii sectorului justiţiei şi a planului de acţiune în acest domeniu, modificarea legislaţiei privind conflictul de interese, verificarea judecătorilor şi procurorilor.

Citeşte şi: Coreea de Nord a tras un PROIECTIL necunoscut în mare – Black News

La finalul discuţiei cu oficialul european, Natalia Gavriliţa a reiterat deschiderea deplină, ca beneficiar al asistenţei UE, pentru cooperarea cu Parchetul European. Totodată, ea l-a invitat pe Didier Reynders să întreprindă o vizită în Republica Moldova pentru a lansa dialogul la nivel înalt în domeniul justiţiei.