DISTRIBUIȚI
dpa

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki l-a felicitat luni pe omologul său ungar Viktor Orban, cel mai apropiat aliat al conservatorilor la putere la Varşovia în faţa Bruxellesului, pentru victoria sa electorală, informează AFP, potrivit agerpres.

„Calea de reforme nu este niciodată uşoară”, a remarcat Morawiecki în mesajul său pe Twitter, urându-i lui Orban un al treilea mandat consecutiv „doar din succese, pentru Ungaria şi pentru Europa”.


Citeşte şi: Orbán Viktor câștigă fără drept de apel alegerile din Ungaria și își asigură al III-lea mandat de prim-ministru consecutiv

Morawiecki şi şeful partidului Lege şi Justiţie (PiS) la putere în Polonia, Jaroslaw Kaczynski, s-au dus vinerea trecută la Budapesta pentru a-şi manifesta sprijinul pentru Orban şi partidul său, cu ocazia inaugurării unui monument pentru victimele catastrofei aeriene de la Smolensk, în care a murit în 2010 preşedintele Lech Kaczynski, fratele geamăn al lui Jaroslaw.

Partidul naţional-conservator Fidesz al lui Orban a obţinut 48,8% din voturi, după aproape toate buletinele de vot numărate, ceea ce ar însemna 133 de locuri din cele 199 ale parlamentului ungar.