DISTRIBUIȚI
Reuters

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a respins luni acuzaţiile că în ţara sa comunitatea LGBTI este discriminată, insistând asupra faptului că toleranţa este în ADN-ul Poloniei, relatează DPA, potrivit agerpres

Comentariile lui Morawiecki vin în ziua în care 50 de ambasadori şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale au publicat o scrisoare de sprijin pentru membrii comunităţii LGBTI din Polonia.


Citește și : Armenia cere la CEDO măsuri împotriva Azerbaidjanului

În scrisoare, diplomaţii şi-au exprimat sprijinul pentru „eforturile de a creşte gradul de conştientizare al publicului asupra unor chestiuni care afectează comunitatea LGBTI şi alte comunităţi din Polonia care se confruntă cu provocări similare”.

„Sunt în total dezacord cu partea din scrisoarea ambasadorilor în care se menţionează că sunt persoane pentru care nu există respect în Polonia”, a spus Morawiecki presei la Varşovia. „Toate persoanele merită respect”, a subliniat el.

Prim-ministrul i-a avertizat pe diplomaţi să nu creadă discuţiile despre „zonele libere de LGBT” în Polonia, afirmând că termenul a fost popularizat de un activist pentru drepturilor homosexualilor printr-un aşa-numit „deep fake”.

Vezi și : Aleksei Navalnîi confirmă vizita lui Merkel

Zeci de administraţii regionale din Polonia au adoptat rezoluţii „împotriva ideologiei LGBTI”, provocând controverse la nivel intern şi peste hotare, reaminteşte DPA.

Rezoluţiile nu sunt documente constrângătoare şi unele dintre ele au fost deja anulate de tribunalele administrative ale ţării pentru că sunt discriminatorii şi ilegale.