DISTRIBUIȚI
News18.com

În pofida protestelor antiguvernamentale care durează de peste două săptămâni și la care participă mii de cetățeni pakistanezi, acestea nu reușesc să determine demiterea prim-ministrului Imran Khan, conform site-ului agenției Reuters, potrivit mediafax.

Mișcarea de protest condusă de Fazl-ur-Rehman, liderul partidului conservator de opoziție, Jamiat Ulema-i-Islam (F), a început cu Marșul „Azadi” (pentru libertate) pe 27 octombrie în sudul orașului Karachi.


Citește și : Șeful diplomației de la Kiev: Ambasadorul american la UE nu a condiţionat ajutorul SUA de ancheta asupra lui Biden

Mii de susținători ai mișcării de protest au ajuns pe 31 octombrie în capitala Islamabad, blocând cea mai importantă cale rutieră din oraș pentru mai bine de două săptămâni.

Rehman le-a cerut miecuri protestatarilor să se disperseze pe teritoriul întregii țări, anihilând funcționarea mai multor căi rutiere cheie ale acesteia, într-un demers pe care oficialul îl denumește „Planul B” pentru obținerea demisiei lui Khan, acuzat că a fraudat rezultatele scrutinului electoral.

Joi, manifestanții au blocat autostrada Grand Trunk care unește capitala Pakistanului, Islamabad, de cea a Afganistanului, Kabul.

Citește și : ‘Jihadistul blocat’ de mai multe zile între Turcia şi Grecia va fi trimis în SUA