DISTRIBUIȚI

Premierul Norvegiei, Erna Solberg, a anunţat vineri că noul ministru al justiţiei este Joran Kallberg, după ce în ajun Tor Mikkel Wara şi-a anunţat demisia din această funcţie, relatează dpa, scrie Agerpres.

La fel ca predecesorul său, Joran Kallberg este membru al Partidului Progresului, formaţiune care face parte din actuala coaliţie guvernamentală de centru-dreapta de la Oslo.


Citește și : Comisia Europeană: „12 aprilie este noul 29 martie”

Wara se afla de la jumătatea lunii martie în concediu fără plată, după ce PST a declarat că o suspectează pe partenera sa, Laila Anita Bertheussen, că a incendiat automobilul lor într-un atac înscenat.

La data incidentului, 10 martie, maşina era parcată în faţa locuinţei din Oslo a cuplului. Focul s-a răspândit cu repeziciune.

Acesta a fost ultimul caz de vandalism de la locuinţa lui Wara raportat în ultimele luni. În luna decembrie, o svastică şi cuvântul ”rasist” au fost înscrise cu vopsea pe locuinţă şi pe maşina cuplului Wara-Bertheussen.

Citește și : Camera Comunelor a respins, pentru a treia oară, acordul Brexit

Incidentele au dat naştere speculaţiilor privind o posibilă motivaţie politică. Totuşi, PST a declarat joi că, după analizarea probelor de până acum, o suspectează pe Laila Anita Bertheussen de înscenarea tuturor atacurilor.