DISTRIBUIȚI
Reuters / Kyodo News

Primul ministru japonez Yoshihide Suga şi-a cerut scuze vineri pentru că a sărit accidental câteva fragmente dintr-un discurs susţinut la Hiroshima pentru a comemora bombardamentul atomic de acum 76 de ani, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit relatărilor din mass-media nipone, premierul a omis o pagină, iar greşeala a fost observată întrucât postul public NHK nu a mai afişat subtitrarea.


Citeşte şi: SUA oferă azil temporar cetăţenilor din Hong Kong – Black News

Greşeala a atras atenţia dată fiind solemnitatea evenimentului, organizat în fiecare an în memoria celor care au murit din cauza exploziei atomice.

În plus, incidentul a survenit în contextul în care premierul este deja criticat pentru menţinerea Jocurilor Olimpice, pe fondul unei creşteri a infecţiilor cu noul coronavirus.

„Vreau să folosesc această ocazie pentru a-mi cere scuze că am sărit câteva părţi din discursul de la ceremonie”, a declarat Suga la o conferinţă de presă organizată după eveniment.

Citeşte şi: Milioane de mexicani sunt săraci-lipiţi din cauza pandemiei – Black News

Fragmentele omise din alocuţiune se refereau la Japonia ca fiind singura naţiune care a suferit un bombardament atomic şi la misiunea sa de a crea o lume liberă de arme nucleare, potrivit Kyodo.

Suga a reiterat pe de altă parte în timpul conferinţei de presă că guvernul japonez nu crede că găzduirea Jocurilor Olimpice a contribuit la creşterea recentă a infecţiilor noul coronavirus.