DISTRIBUIȚI
NTV Moldova

Noul Guvern de la Chișinău are la dispoziție o fereastră de oportunitate pentru a clădi un stat funcțional, fără oligarhi, a declarat Maia Sandu, premierul Republicii Moldova, informează agenția de știri Reuters, potrivit mediafax.

Maia Sandu, care pentru o perioadă a activat în cadrul Băncii Mondiale, a avertizat că rivalitatea geopolitică între Uniunea Europeană și Rusia a fost deseori folosită ca un instrument retoric de persoane cu agende diverse, însă a admis că Republica Moldova este divizată între românofoni și rusofoni și între susținătorii unei apropieri de Moscova ori de Bruxelles.


Citește și : Margaritis Schinas, desemnat pentru postul de reprezentant al Greciei în Comisia Europeană

„Ceea ce încerc să evit este să las acești politicieni corupți să utilizeze discursul geopolitic pentru a-și ascunde proasta guvernare în Moldova”, a declarat Maia Sandu pentru Reuters, în cursul unei vizite la Berlin, unde a discutat cu cancelarul german Angela Merkel.

„Am avut guverne care s-au proclamat proeuropene și guverne care erau proruse, dar toate au guvernat prost țara, ceea ce a condus la corupție, sărăcie și migrație”, a declarat șefa Executivului de la Chișinău.

„Prima chestiune pe agendă este «de-oligarhizarea» statului”, a precizat ea. „Am avut în trecut un regim care a capturat instituțiile statului și acum suntem pe cale de a face independente aceste instituții”, a explicat Maia Sandu.

Citește și : Atac cu mașină-capcană în apropiere de sediul poliției din orașul afgan Kandahar