DISTRIBUIȚI
afp

Prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel, internat duminică după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19, a ieşit joi din spital „datorită unei ameliorări a stării sale de sănătate”, a anunţat guvernul într-un comunicat, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Liderul liberal, în vârstă de 48 de ani, îşi va relua activităţile în sistem de telemuncă începând de vineri şi până la sfârşitul săptămânii, o perioadă care corespunde sfârşitului perioadei sale de izolare, precizează comunicatul.


Citeşte şi: Patru mercenari din comandoul care l-a ucis pe preşedintele haitian au fost ucişi! Alţi doi au fost arestaţi – Black News

Xavier Bettel a prezentat dificultăţi respiratorii, iar starea sa de sănătate a fost calificată luni drept „gravă, dar stabilă”, fără ca premierul luxemburghez să fie intubat, după cum a declarat unul dintre colaboratorii săi.

Premierul luxemburghez a fost spitalizat la o săptămână după ce a fost plasat în izolare la sfârşitul lui iunie, în urma unui test pozitiv la coronavirus.

El a dezvăluit acest test pozitiv la două zile după un Consiliu European de la Bruxelles unde s-a întâlnit cu ceilalţi lideri ai UE.

Citeşte şi: Explozie puternică în portul Dubai! O navă cargo a luat foc – VIDEO – Black News

Totuşi, niciun alt participant la summitul UE nu a fost considerat caz contact, măsurile de protecţie fiind respectate, au dat atunci asigurări serviciile premierului luxemburghez.

Xavier Bettel a primit o primă doză de vaccin AstraZeneca pe 6 mai.