DISTRIBUIȚI
Arbresh.info

Şeful Guvernului kosovar n-a putut decât să se înfurie după ce umorişti ruşi l-au sunat dându-se drept preşedintele ucrainean, faţă de care şi-a exprimat susţinerea pe Twitter, alături de un premier imaginar, relatează AFP, potrivit News.ro .

Ramush Haradinaj i-a urat astfel, sâmbătă seara, cu o zi înaintea turului doi al alegerilor prezidenţiale ucrainene, pe care preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko le-a abordat de pe o poziţie foarte dificilă, atât acestuia, cât şi ”viitorului său premier Vovan Lexusov”, ”victoria pentru a conduce Ucraina către o integrare euro-atlantică”.


Citește și : Mişcarea islamistă acuzată pentru atacurile din Sri Lanka, prea puţin cunoscută

„Vovan Lexusov” este un necunoscut în clasa politică ucraineană – odată ce este o invenţie a umoriştilor ruşi. Însă „Vovan” şi „Lexus” sunt nişte obişnuiţi ai unor astfel de farse, a declarat unul dintre ei duminică.

Vladimir Kuzneţov – alias ”Vovan” – a declarat, citat de agenţia rusă RIA Novosti, că acest cuplu pe care-l formează împreună cu Aleksei Stoliarov („Lexus”) a purtat ”trei conversaţii la telefon cu premierul kosovar din ianuarie”.

”El nu a părut să aibă cea mai mică îndoială că ar vorbi cu preşedintele ucrainean”, iar ”noi i-am cerut să-şi afirme pe Twitter susţinerea faţă de preşedintele Poroşenko”, a adăugat umoristul.

”Este uimitor că Haradinaj nu este informat cu privire la «Vovan Lexusov» şi că şi-a şters tweetul abia după ce a aflat din presa străină că a căzut în capcană”, a declarat el.

Contactat de AFP, cabinetul lui Ramush Haradinaj a anunţat că avea să reacţioneze ”în curând”.

„Vovan” a avertizat că înregistrările farselor telefonice urmează să fie difuzate după turul doi ale alegerilor prezodenţiale ucrainene de duminică.

Potrivit site-ului kosovar de investigaţie Insajderi, falsul Petro Poroşenko l-ar fi ademenit pe interlocutorul său cu o recunoaştere a Kosovo de către Ucraina în cazul unei victorii.

Kievul nu recunoaşte – la fel ca Rusia – independenţa Kosovo, proclamată în 2008. Vetoul al Moscovei închide poarta ONU acestei foste provincii a Serbiei, locuită majoritar de albanezi.

„Vovan” şi „Lexus” nu s-au aflat tocmai la prima încercare. Ei i-au prins în capcană pe Elton John, pe fostul şef al diplomaţiei britanice Boris Johnson sau pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.

Citește și : SUA: Trump dă asigurări că Congresul ‘nu este în măsură’ să-l destituie

Ţintele lor privilegiate sunt, în general, adversari ai Kremlinului, indiferent că sunt străini sau ruşi.

În 2016, „Vovan” spunea că vrea ”să arate faţa reală a anumitor parlamentari din Rusia, ipocrizia lor”. ”Noi facem doar lucruri care sunt în interesul ţării noastre”, spunea, la rândul său, „Lexus”.