DISTRIBUIȚI
AFP

Premierul japonez Shinzo Abe şi preşedintele american Donald Trump au convenit luni, în cadrul unei convorbiri telefonice, să coopereze pentru a creşte presiunea asupra Coreei de Nord, a declarat Yasutoshi Nishimura, un adjunct al secretarului cabinetului nipon, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Coaliţia de guvernare a premierului nipon are şanse sporite să obţină un rezultat răsunător în alegerile legislative de duminică.


Nishimura a declarat că Abe şi Trump intenţionează să joace golf pe 5 noiembrie când liderul american va efectua prima sa vizită oficială în Japonia.

Citeşte şi: Imagini ŞOCANTE. Un bărbat aruncă cu sânge rece o femeie pe şinele de cale ferată – VIDEO

Coaliţia formată de Partidul Liberal Democrat (PLD, de dreapta), al lui Abe, şi de partidul Komeito (centru-dreapta) este pe cale să câştige 311 de locuri din cele 465 ale Camerei inferioare, obţinând astfel o majoritate de două treimi, potrivit estimărilor canalului privat TBS, bazate pe sondajele la ieşirea de la urne difuzate după ora locală 20:00 (11:00 GMT).

Aflat la putere de la sfârşitul anului 2012, după un prim mandat ratat în 2006-2007, Shinzo Abe, de 63 de ani, va putea astfel să rămână la conducere până în 2012 şi să atingă recordul de longevitate al unui prim-ministru japonez.