DISTRIBUIȚI
ansa

Giuseppe Conte, premierul Italiei, a declarat marți că Uniunea Europeană ar trebui să se pregătească pentru ce este mai rău în cazul Brexit, dar și-a exprimat speranța că Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar în cadrul unui acord agreat de ambele părți, informează agenția Reuters, scrie Mediafax.

„Trebuie să subliniem necesitatea ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană într-o manieră ordonată”, a afirmat Conte.


Citește și : Rusia: Un fost poliţist şi un fost militar, condamnaţi la muncă silnică pentru ‘trădare’

Însă „vom continua să lucrăm cu partenerii noștri europeni să ne pregătim pentru scenariul de nedorit al unei ieșiri fără un acord”, a adăugat șeful Guvernului de la Roma.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, vizitează mai multe capitale europene în încercarea de a renegocia aspecte ale acordului de Brexit, în special cele privind situația frontierei nord-irlandeze. Acordul pe tema Brexit prevede un statut special pentru provincia britanică Irlanda de Nord, pentru evitarea introducerii controalelor la frontiera cu Irlanda, stat membru al Uniunii Europene. Prevederea este contestată de numeroşi parlamentari britanici.

Citește și : Matthew Boyse: Asigurarea preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene de către România, o misiune ambiţioasă