DISTRIBUIȚI
Jerusalem Post

Şeful de cabinet al prim-ministrului israelian Naftali Bennett a demisionat luni, la mai puţin de două săptămâni după plecarea principalului consilier al şefului guvernului, o dublă lovitură pentru un lider care nu a încheiat deocamdată primul an de mandat şi care va primi în curând vizita preşedintelui american Joe Biden, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Un comunicat al biroului prim-ministrului nu prezintă niciun motiv al demisiei lui Tal Gan Zvi, care s-a aflat alături de Bennett timp de un deceniu.


Citeşte şi: Hillary Clinton A APROBAT diseminarea în presă a acuzațiilor privind aşa-zisele legături ale lui Trump cu Rusia – Black News

Shimrit Meir, consiliera principală a premierului, demisionase pe 13 mai invocând ”sacrificii considerabile în viaţa personală”.

Presa din Israel a relatat despre dispute în cercul de colaboratori apropiaţi ai lui Bennett, al cărui viitor politic pare tot mai incert.

Naftali Bennett a improvizat o coaliţie transpartinică pentru a pune capăt în iunie 2021 celor 12 ani în care la conducerea guvernului s-a aflat Benjamin Netanyahu.

Citeşte şi: Cel puţin şapte morţi după declanşarea unui incendiu pe un feribot în Filipine – Black News

Plecarea între timp a unui deputat din partidul lui Bennett l-a costat pe acesta majoritatea de un mandat pe care o avea în Knesset.

Casa Albă a anunţat pe 24 aprilie că preşedintele Joe Biden va efectua o vizită în Israel ”în lunile următoare”, la invitaţia lui Naftali Bennett. Data vizitei nu a fost anunţă, dar, potrivit unui oficial la curent cu discuţiile, aceasta ar putea avea loc la sfârşitul lui iunie sau începutul lunii iulie.