DISTRIBUIȚI
France 24

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat sâmbătă solidaritatea cu SUA şi cu victimele unui atac ”antisemit oribil” comis într-o sinagogă din Pittsburgh, Pennsylvania, unde un bărbat înarmat a ucis mai multe persoane înainte de a se preda poliţiei, relatează AFP, scrie Agerpres.

„Am fost îndurerat şi îngrozit de atacul mortal care a avut loc astăzi la Pittsburgh”, a declarat Netanyahu într-o înregistrare video postată pe contul său deTwitter.


Citește și : Grupul ALDE a votat excluderea partidului separatist catalan PDeCAT

„Întreg poporul israelian împărtăşeşte doliul cu familiile celor ucişi. Suntem solidari cu comunitatea evreiască din Pittsburgh. Suntem solidari cu poporul american în faţa acestei violenţe antisemite oribile „, a adăugat el.

„Gândiţi-vă la familiile celor care au fost ucişi şi rugaţi-vă pentru recuperarea rapidă a celor răniţi”, a declarat, la rândul său, preşedintele israelian Reuven Rivlin.

Ministrul israelian al Educaţiei Naftali Bennett a anunţat că se va deplasa la Pittsburgh pentru a se întâlni cu membrii comunităţii evreieşti din acest oraş şi pentru a participa la funeraliile victimelor.

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi 12 au fost rănite, între care trei ofiţeri de poliţie, în atacul armat produs sâmbătă la o sinagogă din oraşul Pittsburgh, au informat mass-media locală şi CNN, notează Reuters.

Citește și : SUA: Suspectul în cazul bombelor artizanale a fost pus sub acuzare pentru cinci infracţiuni

Preşedintele american Donald Trump a scris pe Twitter că există „numeroase victime” în atacul armat care a avut loc la sinagoga „Copacul vieţii” din cartierul Squirrel Hill, în Pittsburgh.