DISTRIBUIȚI
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at his Jerusalem office on August 2, 2015. AFP PHOTO / POOL / GALI TIBBON (Photo credit should read GALI TIBBON/AFP/Getty Images)

Premierul israelian Benjamin Netanyahu urmează să fie interogat duminică de poliţie, pentru a doua oară în această lună, în două dosare de presupuse fapte de corupţie, au relatat media israeliene, relatează agerpres .

Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la personalităţi foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer şi un producător de la Hollywood, Arnon Milchan. Valoarea totală a acestor cadouri a fost cifrată de mass-media la zeci de mii de dolari.


Milchan, vechi prieten al premierului, a fost la rândul său interogat în septembrie.

O altă anchetă încearcă să stabilească dacă Netanyahu ar fi încercat să încheie un acord secret cu proprietarul ziarului Yedioth Ahronoth pentru o acoperire favorabilă din partea cotidianului israelian.

Citește și : Beijing : 19 victime într-un incendiu la o clădire de două etaje

Netanyahu a negat mereu orice neregulă şi s-a declarat victima unei campanii pentru a-l înlătura de la putere.

Poliţia nu a confirmat informaţiile privind interogatoriul de duminică, despre care media israeliene relatează pe larg.

Tot în această lună, doi dintre apropiaţii săi au fost interogaţi în mai multe rânduri de poliţişti care anchetează presupusele nereguli din jurul vânzării de către Germania spre Israel a trei submarine militare ale gigantului industrial ThyssenKrupp, Netanyahu nefiind însă acuzat în acest dosar.