DISTRIBUIȚI
armedia.am

Premierul interimar armean Karen Karapetyan a cerut miercuri ca forţele politice din ţară să se aşeze la masa negocierilor pentru a soluţiona criza care a condus la săptămâni de proteste şi la demisia fostului prim-ministru, parlamentul de la Erevan urmând să se reunească din nou pe 8 mai pentru a alege un premier, după ce liderul opoziţiei, Nikol Pashinyan, nu a primit votul legislativului pentru a conduce executivul, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Cu toţii recunoaştem nevoia de decizii civilizate, practice şi rapide pentru soluţionarea crizei politice, oricât de greu ar părea”, a afirmat Karapetyan, potrivit unui comunicat.


Citeşte şi: Capitala Armeniei este ‘paralizată’ de proteste. Şoseaua spre aeroport a fost închisă

Anterior, tot miercuri, preşedintele armean, Armen Sarkissian, a cerut organizarea de consultări în această săptămână pentru depăşirea crizei politice care afectează acest mic stat fost sovietic odată cu protestele care au dus la demisia premierului Serzh Sargsyan, săptămâna trecută.

Zeci de mii de protestatari s-au strâns miercuri dimineaţă în centrul capitalei armene, Erevan, paralizând oraşul pentru a protesta împotriva respingerii de către parlament a candidaturii la funcţia de premier a liderului opoziţiei Nikol Pashinyan, acesta din urmă anunţând o campanie naţională de nesupunere civică.

La 23 aprilie, manifestaţiile la care au luat parte zeci de mii de opozanţi au dus la demisia lui Serzh Sargsyan, ce fusese ales prim-ministru cu şase zile în urmă de către deputaţi, după ce timp de zece ani exercitase funcţia de preşedinte.

Vezi şi: Incident şocant în Rusia. Au supravieţuit miraculos după ce un tanc a trecut peste ei – VIDEO