DISTRIBUIȚI
NDTV.com

Premierul Indiei, Narendra Modi, va participa la conferinţa mondială pentru combaterea schimbărilor climatice COP26, a confirmat duminică biroul său de presă, un semnal pozitiv pentru conferinţa tratată cu dispreţ de unii dintre principalii lideri mondiali, informează duminică AFP, potrivit agerpres

Biroul de presă al lui Modi a subliniat că viitoarea conferinţă mondială va fi o ocazie-cheie pentru „a trasa calea de urmat”.


Citește și : Curtea Supremă a SUA va examina la 1 noiembrie legea avortului în Texas

Responsabili au informat că India, al treilea cel mai mare generator de gaze cu efect de seră, după SUA şi China, va face o nouă ofertă, însă fără a fi precizate detalii.

Peste 120 de lideri mondiali sunt aşteptaţi în perioada 1-2 noiembrie la cea mai mare conferinţa mondială pentru combaterea schimbărilor climatice de după negocierile de la Paris din 2015, însă preşedintele chinez Xi Jinping şi cel rus Vladimir Putin vor străluci prin absenţă.

Trimişi pentru problemele climei ai SUA, UE şi organizatori britanici ai summitului s-au deplasat de mai multe ori la New Delhi în ultimele săptămâni pentru a încuraja guvernului lui Modi să facă mai mult pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Modi se va deplasa şi la summitul G20 care va avea loc la Roma la sfârşitul săptămânii viitoare şi la care problema creşterii temperaturilor va fi de asemenea una cheie, a mai anunţat biroul de presă al premierului indian.

Citește și : Luxemburg permite cultivarea la scară redusă şi pentru uz personal

Potrivit Agenţiei Internaţionale de Energie (AIE), India produce în prezent aceeaşi cantitate de dioxid de carbon ca UE, chiar dacă consumul său pe cap de locuitor este cu două treimi mai mic.

Potrivit agenţiei, relansarea economică post-pandemică din 2021 ar urma să crească emisiile de CO2 ale Indiei la nivelurile din 2019.