DISTRIBUIȚI
DNA India

Premierul indian Narendra Modi şi-a şters contul de pe Sina Weibo, răspunsul Chinei la Twitter, au declarat compania chineză şi o sursă guvernamentală indiană, în contextul în care tensiunile dintre cele două ţări continuă, pe fondul unei confruntări frontaliere, informează Reuters, potrivit agerpres.

De la prima postare pe Sina Weibo în 2015, în timpul unei vizite în China, Modi a fost un utilizator rar al platformei de socializare chineze: premierul a avut peste 200.000 de urmăritori şi 100 de postări înainte de închiderea contului.


Citește și : Hamas şi Fatah fac front comun împotriva anexărilor israeliene

Sina Weibo a anunţat închiderea contului miercuri seara, la câteva zile după ce India a interzis zeci de aplicaţii chineze, inclusiv Sina Weibo şi TikTok, în urma unei confruntări frontaliere între militarii celor două ţări.

O sursă guvernamentală indiană a declarat joi pentru Reuters că a durat până ce contul lui Modi a putut fi închis.

„Pentru conturile VIP, Weibo are o procedură mai complexă de renunţare (…). Din motive cunoscute mai degrabă chinezilor, a existat o mare întârziere în ceea ce priveşte acordarea acestei permisiuni de bază”, a precizat sursa.

India a pierdut 20 de soldaţi în confruntarea petrecută luna trecută într-o zonă de graniţă disputată din Himalaya în urma unui atac premeditat, în opinia acesteia, al trupelor chineze.

Citește și : Referendumul lui Putin trece cu o proporţie covârşitoare în Rusia

Modi se număra printre cei doar câţiva lideri străini care aveau cont pe Weibo. El a dezvăluit zilele de naştere ale preşedintelui Xi Jinping şi premierului Li Keqiang urându-le „La mulţi ani” pe Weibo, în condiţiile în care acest tip de informaţii despre liderii chinezi nu este de obicei oferit public.

Sursa indiană a precizat că toate postările lui Modi pe Weibo au fost şterse, cu excepţia a două poze care-l arată alături de Xi. „Pe Weibo este dificil să elimini postările cu fotografia preşedintelui lor”, a explicat sursa citată.