DISTRIBUIȚI
Panayiotis Tzamaros/Pacific Press/LightRocket via Getty Images)

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, a cerut, în cadrul şedinţei de guvern organizate miercuri după-amiază, intensificarea acţiunilor autorităţilor pentru asigurarea respectării măsurilor anticoroavirus, în principal în sectorul turismului, scrie mediafax.

„Cadrul actual este adecvat, problemele sunt legate de aplicarea regulilor”, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis, citat de site-ului In.gr.


Citește și : The Guardian va suprima 180 de posturi, din cauza ‘şocului economic’ provocat de pandemie

Premierul Greciei a insistat că sunt necesare controale suplimentare pentru evitarea răspândirii coronavirusului în rândul personalului medical şi în domeniul turistic. Kyriakos Mitsotakis a cerut evitarea formării grupurilor mari de persoane, în special în spaţii închise, şi a îndemnat autorităţile locale să se asigure că actualele măsuri antiepidemice sunt respectate.

„Scopul actualei şedinţe este foarte specific: să examinăm modul în care au fost aplicate actualele prevederi şi recomandări privind coronavirusul. (…) Vreau să fiu foarte clar: în acest moment, consider că actualul cadru pe care îl avem la dispoziţie, creat pe baza recomandărilor experţilor, este suficient. Însă avem probleme cu implementarea. De aceea, vreau să transmit un mesaj clar: pentru a evita un eventual val doi, condiţiile minime de menţinere a sănătăţii publice trebuie respectate”, a subliniat Kyriakos Mitsotakis.

Citește și : Incendiu de amploare într-un port din sudul Iranului

Premierul Greciei a cerut respectarea regulilor de igienă în domeniul turismului şi restaurantelor, purtarea măştilor în spaţiile închise şi evitarea adunărilor mari de oameni, în special în spaţii închise.