DISTRIBUIȚI
Newly elected prime minister Avdullah Hoti, speaks to the media in the capital Pristina, Wednesday, June 3, 2020. Kosovo?s parliament voted in a new prime minister Wednesday to lead a fragile coalition government that will inherit the economic impact of the coronavirus pandemic and stalled normalization talks with neighboring Serbia. (AP Photo/Visar Kryeziu)

Prim-ministrul Kosovo Avdullah Hoti a anunţat duminică seară că a fost testat pozitiv la noul coronavirus şi va fi intra în autocarantină în următoarele două săptămâni, informează luni France Presse, potrivit agerpres.

„Am făcut astăzi testul pentru COVID-19 şi am fost găsit pozitiv”, a scris Hoti, în vârstă de 44 de ani, pe contul său de Facebook.


Citește și: Armata israeliană a deschis focul la granița cu Siria

El a precizat că a început o carantină de două săptămâni în timpul căreia va continua să-şi îndeplinească sarcinile de la domiciliu.

„Nu am simptome, cu excepţia unei tuse foarte uşoare”, a subliniat el.

Avdullah Hoti, profesor de economie de centru-dreapta şi un eurofil convins, a devenit prim-ministru la începutul lunii iunie.

Vezi și: Doi astronauţi au amerizat cu capsula SpaceX – VIDEO

La fel ca restul Balcanilor, una dintre cele mai sărace regiuni din Europa cu o infrastructură medicală fragilă, Kosovo înregistrează o creştere semnificativă a contaminărilor cu COVID-19 din iunie.

Ţara cu 1,8 milioane de locuitori a înregistrat oficial aproximativ 9.000 de contaminări, dintre care 249 de decese.