DISTRIBUIȚI
Prague and the Czech Republic - Expats.cz

Premierul ceh Andrej Babis a înlocuit joi şapca de baseball roşie în stilul lui Donald Trump cu o mască facială de protecţie în fotografia sa de profil pe Twitter, la o zi după violenţele de Capitoliu, relatează France Presse, potrivit agerpres

Până miercuri, miliardarul populist ceh purta în fotografia de profil o şapcă cu inscripţia ‘SILNE CESKO’ (Cehia puternică), aluzie la lozinca ‘Make America Great Again’ a lui Donald Trump, sloganul campaniei sale electorale din 2016.


Citește și : Putin așteaptă Crăciunul într-o bisericuță ‘uitată de lume’

Dar joi premierul Babis a apărut în fotografie fără şapcă, după violenţele produse cu o seară în urmă la Capitoliu, soldate cu patru morţi.

Numit odinioară ‘Trump ceh’, datorită averii sale, a patra din ţară potrivit revistei Forbes, Andrej Babis a calificat joi asaltul de la Capitoliu drept un ‘atac fără precedent împotriva democraţiei’.

Donald Trump ‘nu a încetat să repete că alegerile au fost trucate şi fraudate, ceea ce a încins atmosfera şi nu era adevărat’, a declarat Babis, magnat în domeniile agroalimentar, chimic şi media.

Citește și : Africa de Sud va cumpăra 1,5 milioane de vaccinuri produse în India

Premierul ceh a folosit fotografia sa de profil ‘SILNE CESKO’ pe contul său de Facebook, între mai 2019, când a postat-o în timpul campaniei electorale pentru Parlamentul European, şi septembrie 2020.

Fotografiile sale de profil de pe ambele reţele de social media îl arată acum pe Babis purtând mască facială cu drapelul ceh, într-un efort aparent de a-şi încuraja compatrioţii care se confruntă cu un lockdown şi o creştere a numărului de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2.