DISTRIBUIȚI
Canada's Prime Minister Justin Trudeau delivers a speech to mark National Day for Truth and Reconciliation, honouring the lost children and survivors of Indigenous residential schools, at Niagara Parks Power Station, Ontario, Canada, September 30, 2022. REUTERS/Lindsay DeDario

Premierul canadian Justin Trudeau a mărşăluit, sâmbătă, cu protestatarii adunaţi în capitala Ottawa, în sprijinul mişcării de protest care are loc în Iran de mai bine de 40 de zile , scrie news.ro

„Vom continua lupta noastră pentru un viitor mai bun, pentru toată lumea de pe planetă, în special pentru femeile din Iran care au suferit”, a spus Justin Trudeau reporterilor, vorbind în faţa unui banner alb acoperit cu zeci de amprente roşii de mâini.


Citește și : Regele Charles al III-lea a preluat funcţia de lider ceremonial al Royal Marines

„Suntem aici în semn de solidaritate cu voi şi vom continua să fim aşa”, a adăugat el.

Alături de el, soţia sa, Sophie Grégoire Trudeau, a explicat că este prezentă pentru că „libertatea unei femei este libertatea tuturor femeilor”.

Şeful guvernului canadian şi-a amintit că a anunţat mai multe sancţiuni împotriva a zeci de înalţi oficiali ai regimului iranian în ultima lună ca răspuns la „încălcările sistematice ale drepturilor omului” în timpul demonstraţiilor din ţară.

Citește și :  ONU critică înăsprirea planificată a legislaţiei ruse care discriminează persoanele LGBT

Protestele, conduse în special de femei, nu au încetat de la moartea Mahsiei Amini, în vârstă de 22 de ani, pe 16 septembrie.

Mahsa Amini a murit la trei zile după ce a fost arestată la Teheran de poliţia morală, care a acuzat-o că a încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice.