DISTRIBUIȚI
Global News

Premierul canadian Justin Trudeau va efectua o vizită în Letonia în 9 şi 10 iulie, înainte de a participa la summitul NATO, preconizat pentru 11-12 iulie la Bruxelles, a anunţat marţi serviciul său de presă, citat de France Presse, potrivit agerpres.

În plus la întâlnirile pe care le va avea în capitala letonă Riga, unde va fi primit de preşedintele ţării gazdă, Raimonds Vejonis, şi va purta discuţii cu omologul său leton Maris Kucinskis, Trudeau urmează să viziteze grupul tactic multinaţional de prezenţă avansată consolidată a NATO în Letonia, condus de Canada.


Citește și : Prima tranșă din asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova se amână din cauza invalidării alegerilor

Acest grup tactic „joacă un rol-cheie în eforturile depuse de Canada, împreună cu aliaţii şi ţările partenere, pentru a menţine stabilitatea şi securitatea în Europa Centrala şi de Est”, se precizează într-un comunicat.

Canada conduce grupul tactic multinaţional leton de prezenţă avansată consolidată a NATO şi a desfăşurat circa 450 de militari în cadrul acestei operaţiuni denumite „Reasigurare”.

Aceasta este cea mai importantă prezenţă militară susţinută a Canadei în Europa în mai mult de un deceniu.

Totodată, aceasta va fi prima vizită bilaterală efectuată de un şef de guvern canadian în Letonia, a precizat biroul premierului de la Ottawa.

Citește și : Polonia: Andrzej Duda confirmă că preşedinta Curţii Supreme se va retrage din funcţie pe 4 iulie