DISTRIBUIȚI
Global News

Premierul canadian Justin Trudeau a declarat miercuri, la Bruxelles, în cadrul Conferinţei ”NATO Engages: The Brussels Summit Dialogue”, că Alianţa Nord-Atlantică se va implica în Irak pentru a întări principiile democratice din această ţară din Orientul Mijlociu, iar Canada s-a oferit să fie la comanda misiunii, în primul an. 

„O să ascultăm cu atenţie anunţul NATO din această după-amiază, anume faptul că ne vom implica în Irak ca alianţă, în creare de capacităţi, training. Acesta este următorul pas ce are de-a face cu provocarea din Irak. Prima provocare a fost înfrângerea Daesh (gruparea teroristă Stat Islamic – n.r.), iar acum trebuie să reconstruim această democraţie şi să o întărim. NATO îşi va asuma un rol semnificativ, iar Canada va trimite 250 de militari, un număr de elicoptere şi ne oferim, de fapt, să fim la comanda acelei misiuni pentru primul an”, a spus premierul canadian, informează agerpres.


Citeşte şi: Condamnat pentru genocid, Ratko Mladic acuză NATO că i-a distrus ţara

Trudeau a adăugat că ţara sa ştie „că o lume paşnică, o lume mai rezilientă, mai democratică este bună pentru Canada şi este bună pentru noi toţi”.

NATO Engages este un simpozion organizat în cadrul summitului NATO, care are loc miercuri şi joi la Bruxelles.

Citeşte şi: SUA deschid o nouă linie a frontului în războiul comercial cu China