DISTRIBUIȚI
NDTV.com

Premierul Australiei, Scott Morrison, a declarat joi că este pregătit să se supună regulilor stricte privind trecerea frontierelor interne şi să stea în carantină la hotel dacă va călători în Queensland în cadrul alegerilor din 31 octombrie, informează dpa, potrivit agerpres.

„Nu cred că ar trebui să fiu tratat diferit de orice altă persoană”, a spus Scott Morrison în emisiunea televizată Today Show. „Au existat o mulţime de discuţii cu privire la unele dificultăţi teribile cu care s-au confruntat oamenii în legătură cu modul de operare a acestor frontiere şi aceleaşi reguli trebuie să mi se aplice şi mie, la fel ca oricărei alte persoane”, a subliniat el.


Citeşte şi: Bill Barr vrea acuzarea pentru REVOLTĂ a manifestanţilor americani

Închiderea fermă a frontierelor interne se află în Australia în centrul dezbaterilor privind măsurilor dictate de pandemia de coronavirus, libertatea de deplasare fiind limitată pe tot teritoriul acestei ţări.

Poziţia dură a statului Queensland este în special în centrul atenţiei după ce Morrison a încercat să intervină săptămâna trecută atunci când o femeie din Canberra – un oraş în care nu se înregistrează niciun caz activ de coronavirus – nu a putut ajunge la înmormântarea tatălui ei din cauza faptului că a fost plasată în carantină la un hotel.

Între timp statul Victoria, aflat în centrul celui de-al doilea val de pandemie, a înregistrat joi 28 de noi cazuri de COVID-19, cel mai scăzut nivel din 24 iunie până în prezent.

Citeşte şi: Un general de armată preia conducerea luptei anti-COVID în Brazilia

Capitala statului Victoria, metropola Melbourne, cu o populaţie de 4,9 milioane de oameni, se află de aproape şapte săptămâni într-o izolare strictă. A fost impusă interdicţia de a circula pe timpul nopţii, iar rezidenţii pot călători la o distanţă de maxim 5 kilometri de locuinţele lor şi pot sta afară cel mult două ore pe zi.

Statul Victoria a înregistrat joi alte opt decese de COVID-19, ceea ce a majorat numărul de morţi din acest stat la 745 din totalul celor 832 înregistrate la nivel naţional.