DISTRIBUIȚI
AAP

Guvernul federal australian ia în considerare „test de competenţă” pentru imigranţi în speranţa de a câştiga rezidenţă permanentă, a anunţat, vineri, prim-ministrul Malcolm Turnbull, citat de CNN, conform news.ro.

Comentariile au urmat după discursul ministrului pentru Cetăţenie şi Afaceri Multiculturale, Alan Tudge, care a avertizat că ţara se îndreaptă către „un model separatist multicultural” ca rezultat al politicilor neverificate în privinţa imigranţilor.


Citeşte şi: 11 oameni au murit după scufundarea unui vapor turistic în SUA

În timpul unei vizite în Tasmania, Turnbull a afirmat că testul de competenţă este una dintre chestiunile dezbătute în mod curent cu referire la noii imigranţi, şi a reiterat ca Australia este „cea mai de succes ţară în materie de multiculturalism”, potrivit 9News, afiliat al CNN.

„Aceasta este o ţară în care 28% din australiani s-au născut în afara ei, peste jumătate având un părinte născut în străinătate, dar nu-i aşa că este remarcabil faptul că locuim împreună în armonie datorită valorilor pe care le împărtăşim?”, a spus Turnbull.

Citeşte şi: Moscova cere ajutor online pentru rusoaica arestată în SUA

Această noţiune de armonie a fost pusă în discuţie joi, într-un discurs oferit de ministrul Tudge la Forumul de leadership Australia-Marea Britanie, care a avut loc la Londra.

Multiculturalismul sin Australia este legat de „selectarea cu atenţie a imigranţilor” şi de „insistenţa pentru integrarea imigranţilor”, a precizat ministrul pentru Cetăţenie şi Afaceri Multiculturale.

Tensiunile cu privire la migraţie şi obtinerea cetăţeniei s-au amplificat în ultimii anii, în contextul în care politicieni populişti au respins navele cu imigranţi iar ţările UE au respins cotele de refugiaţi.