DISTRIBUIȚI
NDTV.com

Premierul australian Scott Morrison a declarat că îl admiră pe preşedintele american Donald Trump pe care îl consideră un lider „foarte practic” care „nu va irosi nici o zi” în funcţie, relatează luni The Guardian, potrivit agerpres.

Într-un interviu acordat ziarului New York Times, Scott Morrison a afirmat că el şi preşedintele american au acelaşi instinct de a-i ajuta pe cei uitaţi de forţele globalizării.


Citeşte şi: Atac cu cuţitul în inima Bruxelles-ului! Un poliţist a fost rănit la cap – VIDEO

Şeful guvernului australian a declarat că mulţi oameni atât din SUA, cât şi din Australia se simt abandonaţi de puternicele forţe economice ale globalizării, care au adus bogăţii masive unora şi i-au lăsat pe alţii să se simtă mai săraci şi mai puţin privilegiaţi.

„Asta este ceea ce primim. Preşedintele (Trump) înţelege asta. Eu înţeleg asta”, a afirmat Scott Morrison pentru New York Times.

Cei doi lideri au vorbit a doua zi după ce Morrison a preluat funcţia de premier, discutând despre relaţia şi alianţa Australia-SUA.

Citeşte şi: Panică în Anglia! Un cartier întreg din Salisbury a fost închis de teama unui alt atac cu Noviciok – VIDEO

Morrison l-a descris pe Trump ca fiind „foarte practic” şi o persoană „care nu va irosi nici o zi” de mandat.

„Îmi place asta la el. Îmi place asta la el destul de mult, de fapt”, a mai spus premierul australian.

Cei doi au discutat despre pasiunea preşedintelui Trump pentru golf, iar Morrison a recunoscut că este un jucător slab (rubbish golfer).

„Nu sunt sigur dacă această expresie este bine cunoscută şi bănuiesc că el a crezut că am vrut să spun că sunt un bun jucător de golf pentru că m-a întrebat: ‘Oh, care este punctul tău slab?’. I-a spus ‘Nu, nu, înseamnă că nu sunt foarte bun la asta’. El este pasionat de golf. Ştie toţi jucătorii australieni”, a mai spus Morrison.