DISTRIBUIȚI
noi.md

Premierul armean Nikol Paşinian a anunţat luni că el şi membri ai familiei sale au contactat noul coronavirus, relatează DPA şi AFP, potrivit agerpres.

Paşinian se află în fruntea fostei republici sovietice de doi ani, când o serie de proteste de amploare împotriva precedentului guvern l-au adus la putere.


Citește și: Fiica primarului din New York a fost ARESTATĂ în timpul protestelor

Premierul armean susţine că este în prezent asimptomatic şi că se va autoizola într-un efort de a preveni răspândirea bolii potenţial letale.

„Voi lucra de acasă, din reşedinţa prim-ministrului”, a anunţat Paşinian într-o înregistrare video postată pe contul său de Facebook, explicând că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, alături de toţi membrii familiei sale. Nikol Paşinian şi soţia sa Anna Hakobian, o jurnalistă, au patru copii.

Armenia, o ţară relativ mică cu circa 3 milioane de locuitori care se învecinează cu Turcia şi Iranul, a raportat până în prezent peste 9.400 de cazuri confirmate de noul coronavirus, între care 139 de decese.

Citește și: SUA au trimis în Brazilia două milioane de doze de hidroxiclorochină

Paşinian, care a împlinit luni 45 de ani, a declarat că este posibil să fi contactat virusul în timpul unei întâlniri, de la un chelner care i-a adus un pahar cu apă fără a purta mănuşi. Chelnerul în cauză a fost şi el testat pozitiv pentru noul coronavirus, a spus Paşinian.

Rusia, care menţine legături strânse cu Armenia, l-a felicitat pe Nikol Paşinian de ziua sa de naştere, relatează presa de stat. Preşedintele rus Vladimir Putin şi prim-ministrul Mihail Mişustin i-au urat premierului armean prosperitate şi sănătate.