DISTRIBUIȚI

Premierul armean Nikol Paşinian i-a solicitat miercuri preşedintelui rus Vladimir Putin să ajute la eliberarea prizonierilor de război capturaţi (de Azerbaidjan, n.red.) în timpul conflictului de anul trecut din regiunea Nagorno-Karabah, informează Reuters, potrivit agerpres

Paşinian, care s-a deplasat la Moscova pentru a se întâlni cu liderul de la Kremlin, i-a transmis acestuia că problema prizonierilor de război încă nu este soluţionată.


Citește și : Ungaria relaxează unele restricții în ziua în care raportează cel mai mare număr de decese

El a adăugat că forţele ruse de menţinere a păcii în Nagorno-Karabah sunt un important factor de stabilitate în regiune.

Pe de altă parte, şeful guvernului armean şi-a exprimat speranţa că ţara sa va putea achiziţiona cantităţi mari de vaccin rusesc împotriva COVID-19. Armenia are nevoie de 1 milion de doze de vaccin.

Ajuns la putere în urma protestelor antiguvernamentale din 2018, Nikol Paşinian este considerat principalul responsabil pentru înfrângerea în războiul cu Azerbaidjanul. El insistă totuşi că a semnat armistiţiul pentru a evita pierderi umane şi teritoriale mult mai mari.

Citește și : Situația devine disperată la Kiev, Ucraina înregistrează un record de decese

În virtutea acordului mediat de Moscova, care a pus capăt conflictului militar început pe 27 septembrie între armata azeră şi forţele etnicilor armeni din Nagorno-Karabah, Azerbaidjanul a preluat controlul asupra unei părţi a teritoriului acestei republici care şi-a autoproclamat independenţa în urma a trei referendumuri (în 1991, 2006 şi 2017), dar fără a fi recunoscută de comunitatea internaţională.