DISTRIBUIȚI

Pentru prima dată în Statele Unite, două femei sunt aşezate în spatele lui Joe Biden în cursul marelui său discurs de politică generală din Congres miercuri seară: vicepreşedinta Kamala Harris şi preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, notează AFP, potrivit agerpres.

La 81 de ani, lidera democraţilor din Congres a asistat deja la multe discursuri prezidenţiale din fotoliul său de speaker.


Citeşte şi: Cook vs Zuck! Mult aşteptata politică de confidenţialitate a celor de la Apple loveşte Facebook unde o doare cel mai tare

Ea s-a remarcat acolo în februarie 2020, rupând, în faţa camerelor de luat vederi, discursul despre Starea Uniunii pe care tocmai îl citise Donald Trump.

Dar cu Kamala Harris pentru prima dată alături, cele două femei marchează cei aproape 245 de ani de istorie americană.

Fiică de imigranţi, de origine indiană şi jamaicană, fosta senatoare şi fost procuror de 56 de ani este prima femeie vicepreşedintă a Statelor Unite.

„La fel ca multe alte femei, mă simt mândră de acest moment, văzându-ne reprezentate”, a scris pe Twitter parlamentara democrată Barbara Lee. „Ar fi trebuit să se întâmple cu mult timp în urmă”, a adăugat ea.

Citeşte şi: CRIME într-un centru pentru persoanele cu handicap din Germania. O angajată a fost arestată

Alt element istoric: ambele poartă măşti, obligatorii în hemiciclu din cauza pandemiei de COVID-19.

Prima femeie preşedintă a Camerei Reprezentanţilor între 2007 şi 2011, Nancy Pelosi s-a întors în acest înaltă funcţie în 2019.

Kamala Harris este prima în linia succesiunii prezidenţiale, iar Nancy Pelosi a doua, reaminteşte AFP.