DISTRIBUIȚI
bbc

Prima femeie-senator musulmană din Australia a depus luni jurământul în parlament, la numai o săptămână după ce un senator al extremei drepte a susţinut un discurs inflamat, în care îndemna la interzicerea migraţiei musulmanilor spre Australia, informează dpa, potrivit agerpres.

„Este o onoare să fiu învestită în Senatul Australiei chiar acum! Sunt încântată să mă apuc de lucru alături de minunaţii mei colegi de la Partidul Verzilor”, a notat senatoarea Mehreen Faruqi pe contul său de Twitter după ce s-a alăturat Camerei Superioare a Parlamentului australian.


Citeşte şi: Ambasada SUA din Turcia a fost atacată cu focuri de armă

Săptămâna trecută, senatorul Fraser Anning a fost criticat la scară largă după ce a îndemnat, în primul său discurs în parlament, la „soluţia finală în problema imigraţiei” pentru a pune capăt migraţiei musulmane spre Australia. „Soluţia finală la problema imigraţiei este desigur un vot popular”, a spus Anning, folosind fraza „soluţie finală” care se referă la planul Germaniei naziste privind uciderea în masă a evreilor.

Anning a dat mâna luni cu Faruqi şi a felicitat-o într-un foarte scurt schimb de cuvinte pentru învestirea ei ca senator.

„Mai ales după săptămâna trecută este cu adevărat bine să Vă avem aici”, a declarat Penny Wong, liderul din Senat al Partidului Laburist, salutând-o pe Faruqi.

Citește și : Milioane de musulmani au început duminică marele pelerinaj la Mecca

Faruqi, 55 de ani, a imigrat în Australia din Pakistan în 1992. Înainte de a intra în politică, ea avea o strălucită carieră de aproape două decenii ca profesor şi inginer. În 2013, ea a devenit prima femeie musulmană care a intrat vreodată în vreun parlamentul australian, după ce a devenit membră a Camerei Superioare în Parlamentul statului South Wales.

Potrivit datelor de recensământ, în jur de 2,6 la sută dintre cei 24 de milioane de australieni sunt musulmani.