DISTRIBUIȚI
scmp

Şapte persoane au murit şi alte 24 sunt date dispărute în urma ploilor abundente care s-au abătut asupra Prefecturii autonome tibetane şi qiang Aba, din provincia Sichan, în sud-vestul Chinei, au informat miercuri autorităţile locale, citate de Xinhua, potrivit agerpres.

La ora 19:00 marţi, intemperiile afectaseră 17 oraşe din prefectură, rănind şase persoane, dintre care trei grav, potrivit Biroului de gestionare a situaţiilor de urgenţă la nivel de prefectură.


Citește și: SUA vinde zeci de avioane F-16 în Taiwan

Peste 34.000 de turişti au fost evacuaţi din districtul Wenchuan, în urma mai multor alunecări de teren cauzate de ploilor abundente, iar în prezent sunt evacuaţi alţi peste 13.000.

Autorităţile locale depun, de asemenea, eforturi pentru evacuarea a peste 12.000 de turişti rămaşi blocaţi în zona administrativă specială Wolong din Wenchuan.

Citește și: Trump și Maduro anunță discuții la nivel înalt între Caracas şi Washington

Până la ora 00:15 miercuri, alimentarea cu energie electrică şi comunicaţiile de urgenţă fuseseră restabilite în oraşul Gengda, din Wolong, puternic afectat de ploi, însă alimentarea cu apă rămăsese încă perturbată.

Eforturile de căutare şi salvare a celor afectaţi de intemperii sunt în continuare în curs de desfăşurare.