DISTRIBUIȚI
cbc.ca

Vara 2018, ce a avut o temperatură medie de 22,7 grade Celsius în Praga, a fost cea mai călduroasă înregistrată după 1775, anul în care au debutat măsurătorile zilnice ale valorilor de temperatură în capitala Cehiei, au anunţat joi autorităţile locale, citate de AFP, scrie agerpres.

„În această vară, un record de căldură a fost înregistrat la Praga, cu cea mai ridicată temperatură medie observată în cei 244 de ani de existenţă a datelor accesibile”, au anunţat reprezentanţii Institutului ceh de hidrometeorologie (CHMU) într-un comunicat.


Citește și : Rusia ‘ucide şi va ucide terorişti’ la Alep, Idlib şi oriunde în altă parte în Siria (Maria Zaharova)

Din punct de vedere meteorologic, vara debutează la începutul lunii iunie şi se încheie la finalul lunii august.

Două perioade estivale record au fost înregistrate la Praga după debutul acestui secol, cu temperaturi medii de 22,4 grade Celsius în 2003 şi de 22,3 grade Celsius în 2015, a precizat CHMU. Locul al patrulea în acest clasament istoric aparţine verii din anul 1834, cu 22,1 grade Celsius.

Măsurătorile zilnice ale valorilor de temperatură au debutat la Praga în anul 1775, fiind realizate de un observator meteorologic amenajat în fostul colegiu al iezuiţilor, Clementinum, construit în oraşul vechi din capitala Cehiei.

Citește și : Autorităţile franceze au evacuat o tabără de migranţi de lângă Dunkerque