DISTRIBUIȚI
Big News Network.com

Piaţa din Praga unde se află ambasada Federaţiei Ruse ar urma să fie redenumită în Piaţa Boris Nemţov, în memoria fostului vicepremier rus, personalitate marcantă a opoziţiei faţă de Vladimir Putin şi care a fost asasinat în 2015, au anunţat vineri autorităţile municipale, informează AFP, potrivit agerpres.

Membrii consiliului municipal din partea partidului TOP 09 „vor susţine decizia pentru redenumirea pieţei unde este situată ambasada în Piaţa Boris Nemţov”, în cadrul unui vot prevăzut să aibă loc în februarie, a informat pe Twitter Jiri Pospisil, deputat în Parlamentul European şi liderul partidului TOP 09 (centru dreapta).


Citește și : SUA au deblocat 100 milioane de dolari pentru a ajuta China şi alte ţări în lupta împotriva noului coronavirus

 

Alte principale partide reprezentate în consiliul oraşului Praga şi-au exprimat de asemenea susţinerea pentru această iniţiativă.

Potrivit mass-media cehe, votul ar putea avea loc în timpul lunii curente, iar piaţa ar putea fi redenumită în Piaţa Boris Nemţov la 27 februarie, chiar în ziua în care a avut loc asasinarea opozantului rus.