DISTRIBUIȚI
Conservative Action Project

Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei, a contestat poziția dolarului ca monedă a rezervei mondiale argumentând că ar putea fi înlocuită cu o monedă digitală pentru a pune capăt împotmolirii economiilor cared au generat 10 ani de inflație scăzută, transmite The Guardian, scrie mediafax.

Oferind exemplul lirei ca monedă a tranzacţiilor oficiale la nivel international, de acum 100 de ani, Carney a declarat că dolarul a atins un nivel unei poziţii dominante, ceea ce îl determină să funcţioneze drept barieră în calea redresării durabile.


Citește și : Un cunoscut post de televiziune din Rusia a confundat Noua Zeelandă cu Japonia

Acesat a spus că o nouă monedă digitală susținută de un grup mare de națiuni va debloca fondurile în dolari pe care guvernele le constituie în prezent poliță de asigurare pentru perioadele incerte.

Guvernele stochează dolari pentru a se asigura în faţa schimbărilor din economia Statelor Unite, care în ultimele timpuri s-au intensificat, şi au determinat o creștere semnificativă a costurilor împrumuturilor.

Citește și : Furtuna tropicală Bailu face ravagii în nordul statului Filipine – Două persoane au murit

„Influența dolarului asupra condițiilor financiare globale ar putea scădea, în mod similar, dacă ar fi creată o arhitectură financiară în jurul noii [monede digitale] care să demonteze poziția dominantă a dolarului pe piaţa de credite. Prin reducerea influenței SUA asupra ciclului financiar global, acest lucru ar contribui la reducerea volatilității fluxurilor de capital către economiile de piață emergente ” a susţinut Mark Carney.