DISTRIBUIȚI
efe

Un beduin şi o palestiniană au murit miercuri în inundaţii produse în Israel şi Cisiordania, afectate de ploi torenţiale, a indicat poliţia, relatează AFP şi APP, potrivit agerpres.

În deşertul Negev, din sudul Israelului, un beduin de 17 ani a fost luat de o viitură şi a fost găsit apoi mort, potrivit aceleiaşi surse.


Citeşte şi: Aproape 30.000 de migranți africani au intrat în Turcia de la începutul anului

La est de Bethleem, în Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat de Israel, o palestiniană de 17 ani a murit în aceleaşi condiţii, după ce a fost luată de curent.

Ploile torenţiale, care ar urma să continue încă două zile, s-au abătut pe întregul teritoriu al Israelului. Unele străzi au fost inundate, şoferii fiind nevoiţi să-şi abandoneze autovehiculele. Alte străzi au fost închise.

Potrivit APP, cantitatea de precipitaţii nu este ieşită din comun, iar problema este mai degrabă faptul că a afectat întreg Israelul şi că va continua încă două zile.

Citește și : RFF: Presa din România s-a transformat într-un instrument de propagandă politică

Ploile torenţiale în luna aprilie nu sunt foarte rare în Israel, producându-se o dată la trei sau patru ani, a declarat meteorologul Boaz Nechemia, care conduce popularul site 02ws.co.il care furnizează prognoze pentru Ierusalim.

Ploile torenţiale nu au venit din Europa, dinspre nord, ci dinspre est şi sud, iar de aceea nu au fost însoţite de vânt rece şi o scădere de temperatură, a mai spus Nechemia.