DISTRIBUIȚI
Xinhua

Inundaţiile şi alte fenomene naturale declanşate de ploi torenţiale au provocat moartea a patru persoane şi rănirea altor patru, în nordul şi centrul Vietnamului, în ultimele zile, a anunţat miercuri Comitetul director central pentru prevenirea şi controlul dezastrelor naturale, informează agenţia Xinhua, potrivit agerpres.

Două persoane au murit şi alte patru au fost rănite în urma alunecărilor de teren produse în provincia nordică Tuyen Quang.


Citeşte şi: ATAC ARMAT într-o şcoală din SUA! 14 copii şi un adult au fost ucişi! – Black News

O altă persoană a murit după ce a fost luată de ape în provincia nordică Hoa Binh.

Cea de-a patra victimă a fost lovită de trăsnet în provincia centrală Quang Ngai, potrivit comitetului.

În perioada 21-24 mai au căzut ploi abundente în nordul şi centrul Vietnamului, precipitaţiile acumulate depăşind 900 mm în unele zone.

Aproape 19.300 de hectare de câmpuri de orez şi alte terenuri cultivate au fost inundate, în timp ce aproximativ 6.900 de vaci şi păsări din crescătorii au murit.

Ploi torenţiale sunt prognozate în următoarele zile în localităţile montane din nordul, centrul şi sudul Vietnamului, a anunţat comitetul.

Citeşte şi: Situaţia din regiunea Lugansk ‘se înrăutăţeşte din oră în oră’ – Black News

În primele patru luni ale acestui an, dezastrele naturale au lăsat în urmă 19 persoane decedate sau dispărute şi 11 răniţi în Vietnam, potrivit Biroului General de Statistică.

Dezastrele au provocat, de asemenea, pierderi economice de aproape 3,6 trilioane de dongi vietnamezi (aproximativ 156,2 milioane de dolari americani) din ianuarie până în aprilie, de aproape 42 de ori mai mult comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2021, a precizat biroul de statistică.