DISTRIBUIȚI
AP

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte câteva mii au fost evacuate în centrul Vietnamului, în urma inundaţiilor pe scară largă provocate de ploile torenţiale, informează Reuters, potrivit agerpres.

În imaginile transmise de televiziunea publică VTV se pot vedea persoane grăbindu-se să-şi scoată bunurile şi mobilierul din casele inundate în provincia Quang Nam.


Citeşte şi: Majoritatea miniştrilor şi a membrilor civili ai Consiliului de tranziţie au fost ARESTAŢI în Sudan – Black News

În provincia Quang Ngai, unde cel puţin 4.500 de persoane au fost evacuate în weekend, imaginile ne arată copii aşezaţi pe o plută improvizată deplasându-se de-a lungul unei străzi, în timp ce alţii, cu apa ajungându-le la genunchi, împing motociclete blocate.

Potrivit meteorologilor, un sistem tropical de joasă presiune format în Marea Chinei de Sud va aduce şi mai multe precipitaţii în zona de coastă a regiunii sud-centrale vietnameze.

Citeşte şi: Coronavirusul REVINE în China! Autorităţile impun noi măsuri de izolare şi restricţii – Black News

Furtunile şi inundaţiile sunt frecvente în Vietnam din cauza litoralului său lung.

Anul trecut, dezastrele naturale – predominant inundaţii şi alunecări de teren provocate de ploi torenţiale – au ucis 378 de persoane.