DISTRIBUIȚI
Xinhua

Alte 15 persoane au fost raportate decedate în urma ploilor torenţiale care au căzut în Vietnam, ridicând bilanţul victimelor inundaţiilor şi alunecărilor de teren din această ţară la 105 morţi, în contextul în care 27 de persoane sunt date dispărute, au anunţat marţi autorităţile vietnameze, citate de DPA, potrivit agerpres.

Persoane decedate şi dispărute au fost raportate în 12 provincii, care se întind din regiunile de coastă ale Vietnamului şi până în zonele înalte din centrul ţării, a precizat Comitetul Central pentru Prevenirea şi Controlul Dezastrelor Naturale din Vietnam în raportul său de marţi.


Citeşte şi: Canada sare de 200.000 de cazuri cu coronavirus

Provincia Quang Tri a raportat 49 decese, provincia Thua Thien Hue a confirmat 27 de morţi, iar provincia Quang Nam a anunţat 11 decese.

Alte nouă decese s-au produs în alte nouă provincii.

Zonele centrale ale ţării au fost grav afectate de ploi torenţiale care au căzut timp de două săptămâni, după ce trei furtuni s-au abătut asupra regiunii costiere a Vietnamului.

Şaisprezece drumuri naţionale, acoperind o distanţă de 165 de kilometri, au fost avariate sau distruse, provocând întreruperi majore ale traficului rutier.

Citeşte şi: Irlanda impune cele mai dure restricţii din toată Europa

Aproape 7.000 de hectare de culturi agricole au fost inundate, iar 5.876 de vite şi 685.000 de păsări au murit în urma acestor calamităţi, precizează acelaşi raport oficial.

Centrul Naţional de Prognoze Hidro-Meteorologice a avertizat că şi alte inundaţii şi alunecări de teren se vor produce în zilele următoare, întrucât se apropie de Vietnam o altă depresiune ce s-ar putea transforma într-o furtună tropicală.