DISTRIBUIȚI

Autostrăzi şi linii de cale ferată au fost blocate marţi în urma furtunilor însoţite de ploi torenţiale care s-au abătut asupra sudului Franţei, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

O persoană era în continuare dată dispărută marţi seara în departamentul Gard, iar un muncitor lovit de fulger a fost rănit uşor, a anunţat prefectura din Nimes. Iniţial, două persoane au fost raportate dispărute.


Citeşte şi: Tot mai mulţi canadieni votează anticipat – Black News

Autostrada dintre Nimes şi Montpellier, care a fost inundată în anumite zone, a fost închisă temporar şi mii de şoferi au rămas blocaţi. Traficul feroviar între cele două oraşe a fost, de asemenea, întrerupt.

Potrivit companiei publice de căi ferate (SNCF), resturi alunecoase au blocat şinele, iar alte secţiuni au fost complet acoperite de apă. Unele dintre ele nu vor putea fi repuse în funcţiune decât la sfârşitul săptămânii.

Miercuri sunt aşteptate alte precipitaţii abundente şi o alertă de vreme severă a fost emisă pentru 13 departamente administrative.

Toate şcolile din departamentul Gard, cel mai grav afectat de furtuni, urmau să rămână închise miercuri.

Citeşte şi: Prelaţii din Georgia, SPIONAŢI de serviciile de informaţii ale acestei ţări – Black News

Ministrul de interne francez, Gerald Darmanin, a ajuns în regiunea afectată marţi seara. „Îi asigur de sprijinul meu pe toţi locuitorii afectaţi de furtună şi le cer să dea dovadă de cea mai mare prudenţă zilele viitoare”, a mai spus el.

El a declarat că 900 de pompieri şi angajaţi ai serviciului de protecţie civilă au fost mobilizaţi pentru a participa la 450 de operaţiuni în regiune.