DISTRIBUIȚI
Reuters

Cel puţin trei persoane au murit în Nepal după ce inundaţiile provocate de muson şi alunecările de teren au afectat mai multe regiuni ale ţării marţi seara, au informat oficiali locali, potrivit DPA şi agerpres.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei nepaleze, Basanta Bahadur Kunwar, a declarat că echipele de salvare au recuperat trei trupuri neînsufleţite – două în vestul Nepalului şi unul în centrul ţării.


Citește și: Primele raiduri aeriene în Gaza după armistiţiul din 21 mai – Black News

„Forţele de securitate au colaborat cu localnicii pentru salvarea celor din gospădăriile afectate şi evacuarea lor în zone mai sigure”, a precizat Kunwar.

Operaţiunile de căutare continuă pentru localizarea a şapte persoane date dispărute, a indicat Baburam Khanal, un administrator al districtului Sindhupalchok, afectat de intemperii.

Citeşte şi: Coronavirusul se afla în SUA încă din decembrie 2019 – Black News

Precipitaţiile care au căzut timp de mai bine de trei zile au făcut ca apele râului Melamchi să iasă din matcă, măturând în calea lor mai multe case şi deteriorând podurile şi infrastructura rutieră în două localităţi la nord-est de Kathmandu.

Dezastrele provocate de muson sunt frecvente în Nepal din cauza topografiei montane a ţării şi a zecilor de râuri mari care o traversează.