DISTRIBUIȚI
Express photo by DEEPAK JOSHI

Autorităţile din oraşul indian Mumbai au emis marţi o alertă roşie şi i-a avertizat pe locuitori să nu iasă din case după ce o ploaie puternică căzută în cursul nopţii a provocat inundaţii şi haos în trafic, relatează Reuters, potrivit agerpres.

În unele suburbii au căzut peste 300 de mm de ploaie în 24 de ore, până marţi dimineaţă, şi se aşteaptă ploi torenţiale în următoarele două zile, a anunţat un oficial al Departamentului Meteorologic al Indiei (IMD).


Citește și: Majoritatea germanilor susțin plecarea trupelor americane

Departamentul a emis o alertă roşie pentru oraşul Mumbai pentru următoarele două zile, iar autorităţile au sfătuit oamenii să nu iasă afară decât dacă este absolut necesar.

Circulaţia trenurilor, care se desfăşoară deja după un program redus din cauza epidemiei de coronavirus, a fost suspendată în mai multe locuri din cauza inundaţiilor şi traficul a fost perturbat pe unele dintre rutele principale ale oraşului.

O alunecare de teren a blocat o şosea principală într-o suburbie din nord, a informat presa locală.

Citește și: Israelul a atacat din nou Siria

Cursele pe aeroportul din Mumbai nu au fost însă afectate deşi vizibilitatea era redusă, a anunţat un oficial.

Oraşul este afectat de ploile musonice în fiecare an în condiţiile în care numeroasele construcţii şi sistemele de scurgere înfundate îl fac mai mai vulnerabil la inundaţii. Mumbai se luptă, de asemenea, cu un focar de coronavirus, în medie fiind raportate zilnic 1.000 de noi cazuri.