DISTRIBUIȚI
afp

Cel puţin trei persoane au murit în urma inundaţiilor care au lovit sudul Iranului în ultimele zile, izolând sute de sate, au informat mass-media oficiale marţi, citate de AFP, potrivit agerpres.

„Până în prezent, trei persoane au murit, iar o a patra este dată dispărută”, a informat pe site-ul Press TV, serviciul în limba engleză al televiziunii de stat.


Citeşte şi: Accident de metrou în Napoli (VIDEO)! Cel puţin 13 oameni sunt răniţi!

Echipele de salvare au folosit bărci şi elicoptere pentru a oferi asistenţă după ce apele au blocat accesul rutier în zonele urbane ale provinciilor Hormozgan, Kerman şi Sistan-Balucistan, a precizat agenţia oficială Irna.

Până în prezent, acestea nu au reuşit să ajungă în Qasr-e Qand şi în 40 de sate înconjurătoare, aflate în apropierea unui râu ieşit din matcă din Sistan-Balucistan, a anunţat guvernatorul Rahimbaksh Pakandish, citat de Irna.

Cinci sute de sate au fost afectate şi mii de case au fost distruse sau avariate în această provincie din sud-estul Iranului, a continuat Irna, adăugând că 285 de familii au fost mutate în corturi ale Semilunii Roşii.

„Peste 20.000 de persoane din satele din Sistan-Balucistan şi-au pierdut casele din cauza inundaţiilor”, a declarat ministrul adjunct al Sănătăţii, Alireza Raisi.

Gardienii Revoluţiei, armata ideologică iraniană, au declarat că au distribuit 1.000 de colete cu alimente persoanelor afectate de inundaţii, potrivit Irna.

În provincia Kerman, circulaţia rutieră a fost întreruptă şi 40 de sate au fost avariate, în timp ce în provincia Hormozgan 61 de persoane au fost salvate de echipele de intervenţie.

Vezi şi: Un autobuz plin cu pasageri a fost înghiţit brusc de o alunecare de teren (VIDEO). Şase oameni au murit!

Cantităţile de precipitaţii căzute în provincia Hormozgan (sud-vest) începând de vineri sunt „fără precedent”, a precizat sursa citată.

„Inundaţiile fără precedent au făcut ravagii în provincia Sistan-Balucistan din Iran, provocând pagube umane şi materiale importante”, a scris luni pe Twitter ministrul Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif.

Aceste inundaţii sunt cele mai grave din Iran de când 70 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma intemperiilor care au lovit 20 de provincii ale ţării în luna aprilie.

În Afganistanul şi Pakistanul învecinate, peste 110 persoane au murit din cauza intemperiilor în ultimele două săptămâni, au declarat marţi oficiali din cele două ţări.