DISTRIBUIȚI

Cel puţin 35 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi a inundaţiilor care au afectat statul indian Kerala (sud-vest) în ultima săptămână, au declarat luni responsabilii locali pentru gestionarea dezastrelor, potrivit dpa şi agerpres.

Douăzeci şi două dintre victime şi-au pierdut viaţa după ce două alunecări de teren, survenite în districtele Kottayam şi Iduki după ploile abundente înregistrate sâmbătă, au măturat locuinţe şi au îngropat case în noroi şi resturi.


Citeşte şi: Milioane de vieți depind de modul în care se termină pandemia – Black News

Corpul unui copil de 7 ani a fost scos din moloz în Kottayam, unde a avut loc o alunecare de teren duminică seara, iar membrii echipelor de salvare caută în continuare sub dărâmături persoanele date dispărute, a informat ziarul local Malayalam Manorama.

Mai multe cazuri de înec şi de persoane luate de ape au fost raportate în urma inundaţiilor

În imaginile dramatice difuzate de televiziunea locală se poate vedea cum o casă cu două etaje se prăbuşeşte în apele umflate ale unui râu. Drumurile şi podurile au fost distruse în zonele afectate, iar copacii smulşi din rădăcini.

Citeşte şi: Ruşii aveau o ‘CÂRTIŢĂ’ în cabinetul ministrului francez al apărării – Black News

Apa acumulată peste nivelurile de pericol în mai multe baraje a fost degajată treptat şi mii de persoane aflate în zonele joase situate de-a lungul râurilor au fost evacuate şi adăpostite în peste 100 de tabere pentru sinistraţi, potrivit unei declaraţii a biroului premierului din Kerala, Pinarayi Vijayan.

Departamentul de meteorologie a avertizat cu privire la cel puţin trei zile de precipitaţii masive începând de miercuri, crescând temerile cu privire la producerea de noi inundaţii.